Fela

De donkerharige elvenmagiër uit Álfheimr.

Description:
Bio:

Fela heeft zich – onder enige aansporing – eindelijk geopend naar de groep. Haar ware naam is bekend geworden: Eluriel Felraun, een telg van de koninklijke familie. Ze is gevlucht uit Álfheimr nadat Vrothgar zich had aangediend en zelfs zover ging dat hij haar broer Eldaran voor haar ogen vermoordde.

Door een onnavolgbare wending van het lot werd Eluriel beschuldigd van de moord op haar broer en werd ze opgesloten in een stenen kamer, wachtend op haar executie. Eveluë, Eluriel’s zus die op het laatste moment haar het voordeel van de twijfel gunde, hielp haar ontsnappen. Door al haar magie te concentreren op een wanhopige ontsnapping, lukte het haar om de grenzen van Álfheimr te omzeilen en zo kwam Eluriel als Fela in Midgardr terecht.

Na lang reizen, zoekende naar Vrothgar’s zwakte, ontmoette Fela de groep helden in het hol van Xarax: Kezem-Dubel. Daar waren de helden verwikkeld in de strijd om de magische splinter; een voorwerp dat zowel door de Grijsslag als de Draak werd begeerd.

Sinds haar veroordeling en ontsnapping is ze op de vlucht voor de machtige Chethael. Een groep van zeven magisch onaantastbare, tot de tanden bewapende en zwaar getrainde krijgers, die geen ander doel hebben dan hun doelwit gevangen te nemen. Dankzij Eveluë’s interventie heeft Celedon – de aanvoerder van één groep van de Chethael – Eluriel aan een test onderworpen om haar onschuld te onderzoeken. Daardoor heeft ze nu in ieder geval één bondgenoot binnen de Chethael.

De test, die haar opnieuw onderwierp aan de laatste nacht van haar normale leven in Malueth, heeft het bittere gevoel van machteloosheid opnieuw opgerakeld. Eluriel is hernieuwd in haar vastberadenheid achter Vrothgar’s zwakte te komen. De bitterheid van een tweede maal falen – hoe onrealistisch een andere uitkomst ook was – benadrukt de kleine positie die ze inneemt in de wereld. Hoe onbetekenend ze is tegenover Vrothgar. Die onmacht wil ze nooit meer ervaren…

Fela

Norn Sanne_Jongeleen