Sessie 6

Sessieverslagen

De Toren van Albrugge

Aanwezig: Bíta (Lucy), Kamak (Niels), Særwen (Lisa), Vængr (Tom), DM (Lars)
Afwezig: Merethril (Jonathan), Roswyn (Loes)

Aan het begin van de sessie verkeerden de helden in moeilijke omstandigheden, geconfronteerd als ze werden door een hobgoblin-patrouille in het midden van Albrugge. Na enig beraad besloten ze zich over te geven en mee te gaan voor “een kleine ondervraging”. Ze werden opgesloten in kooien in de Toren van Albrugge.
Deze toren – ruim 10 meter hoog – was duidelijk oud en aanzienlijk vervallen; een deel van de muren aan de bovenkant waren afgebrokkeld. Hij was echter grootschalig opgeknapt door de kobolden en aanzienlijk versterkt met houten vloeren, een trap van grote planken, die langs de muren cirkelde, en houten schotten waar de muren het begaven.
De mannen werden opgesloten in kooien van een vreemd soort metaal op de derde verdieping, de vrouwen op de vierde. Op de eerste en tweede verdieping waren de koboldkwartieren. De patrouilleleider, een kapitein van de IJzeren Cirkel, liep naar zijn vertrekken op de bovenste verdieping. De helden waren ontwapend.

Na enige tijd werden ze los van elkaar ondervraagd in de tunnels onder de toren. De tunnels werden continue uitgebreid door gevangenen. De kapitein probeerde er met name achter te komen wie de helden waren en waarom ze gewapend door deze landen reisden. Kon hij ze vertrouwen? Kon hij ze inzetten voor zijn eigen doelen?
Het antwoord bleek nee te zijn. Kamak stortte zich nadat hij ontdekte dat het metaal sterker was dan hout dwars door de houten vloeren heen en viel drie verdiepingen naar beneden. Hij zocht een schuilplaats in een kast, maar deze bleek vól koboldkaas te zitten. Kort vluchtte hij de tunnels in, maar hij verscheen al snel weer met een toorts beneden. Heroïsch wierp hij de toorts op de kaas af. De kaas explodeerde, en begon zich uit te zetten, zoals koboldkaas altijd doet; de wachters werden voor het moment bedolven en Kamak rende de deur uit.

Buiten trof hij Særwen, een elfse sjamaan, die de dag drinkende door had gebracht met Dar Gremath. Zij wilde hem wel helpen. Samen begonnen ze de bekaasde kobolden te bevechten. Boven wist Vængr zich te bevrijden. Hij hielp Bíta ontsnappen. Men vergat Gustavo.. Bíta en Vængr slopen naar boven, op zoek naar hun wapens. Ze vonden ze en Bíta ging snel naar beneden om het gevecht bij te staan. Vængr sloop verder naar boven, op zoek naar zijn waarzeggende staf. Hij vond deze in het kapiteinskwartier, waar de officieren aan het kaartspelen waren. Hij maakt nogal wat kabaal in zijn poging weg te sluipen, maar weet te ontkomen door de wijnvaten (zeer sterke wijn, met veel alcohol) te doen exploderen met zijn vlammende zaad.
De toren begint vanaf dit moment in te storten. De strijd beneden zet zich voort. Na enkele minuten weten de helden zich langs de laatste levende kobolden naar buiten te vechten, luttele seconden voordat de toren geheel in elkaar stort.

Het is onduidelijk wat er met de gevangenen in de tunnels en met Gustavo is gebeurd, maar het is zeker dat de kobolden van Harkenwold hier een zware klap toegediend hebben gekregen. Het is hoog tijd voor de helden om eens wat concrete dank van het verzet te ontvangen.

EINDE VERSLAG

Sessie 6

Norn Lars_Nooij