Sessie 4

Sessieverslagen

Vængr ontsnapt – hallo Pedro

Aanwezig: Kamak (Niels), Bíta (Lucy), Vængr (Tom), DM (Lars)
Afwezig: Roswyn (Loes), Merethril (Jonathan)

De grote druïde, Vængr de Wisselaar, besluit zijn gouden drankje niet zomaar te willen verspillen. Hij zit nu al een paar dagen in een onderaardse nis opgesloten en is er nog altijd niet in geslaagd het portaal aan de praat te krijgen. Er valt geen water meer door de tunnel heen naar beneden, maar er komt sinds kort houtrook door omhoog. Zodoende besluit hij op zoek te gaan naar wat de rook veroorzaakt, verandert zichzelf in een katachtige “die komen immers op hun pootjes terecht” en springt naar beneden.
Hij ziet al snel dat de tunnel uitkomt op een gigantisch hoge en brede grot. Er schittert een meer onder hem. In de verte is er een horizontale tunnel en zijn er enkele verhulde bouwwerken; hier en daar brandt er licht. Recht onder hem woedt een groot vuur op een klein eiland. Hij duikt vallende opzij en plonst pardoes in het water. Er loopt iemand over het eiland, deze merkt de plons op. Vængr sluipt uit zicht en komt met veel herrie het land op. De Svartalf-vrouw – an Cailech – spreekt hem aan en stelt hem enkele vragen over waar hij vandaan komt. Blijkbaar is dit een in de regel verborgen toegang tot de Svartalf-wereld. Ze ziet hem niet als een bedreiging en beantwoordt ze anderhalve vraag over zijn toekomst: ja, hij zal wraak – een concept dat haar aanspreekt – nemen op degenen die zijn dorp hebben vernietigd. Ze raadt hem aan contact te zoeken met ‘een dwerg’. Ze teleporteert hem weg.
Vængr verschijnt bovenop de hoogste, niet al te hoge, toren van Valborgina en ziet dat de baron zich juist met zijn gezelschap richting het feestveld heeft begeven. Hij springt omlaag, landt in een verborgen put en wordt omsingeld. Hij lijkt nog steeds sprekend op een tijger. Mede dankzij de toegesnelde Bíta laat huismeester Valentio hem gaan. De baron kalmeert weer en houdt zijn toespraak, welke niet veel voorstelt. Hij draagt formeel de macht in zijn afwezigheid over aan Thaan Ulfar, zijn machtigste leenman.
Na de toespraak gaan de herenigde helden naar prins Siwaz, die hun hartelijk verwelkomd, ondanks dat Kamak dwars door zijn wachten heen probeerde naar binnen te wandelen. Hij accepteert ze wederom als vrienden, hoort het verhaal van Vængr aan, verzoekt de druïde het portaal aan zijn secretaris te omschrijven en komt met een plan. Siwaz vermoedt dat de huidige Grootvorst der Dwergen niet lang meer te leven heeft en wil zelf bij de verkiezingen na zijn dood tot heerser gekozen worden. Hij zou hierbij enorm geholpen zijn als de helden hem een dienst zouden leveren. Siwaz heeft namelijk een splinter van Mjolnir, de hamer van dondergod Thór, ontdekt en zou als held worden onthaald door zijn landgenoten als hij deze uit de verloren dwergenburcht waarin hij zit kan halen. In ruil hiervoor zou hij de helden “zeer dankbaar zijn”. Ook is hij bereid ze een ruime vergoeding en zelfs een voorschot op die vergoeding te geven voor hun diensten.
De helden stemmen toe en krijgen verdere instructies. Ze krijgen een kopie van de kaart mee waarop de oude dwergenburcht staat aangegeven. Hoe ze er precies moeten komen is de prins nog onduidelijk, maar hij informeert hen dat de Grijsslag – een beroemde held en kobolddoder – is gevonden. Dit is verbazend nieuws. Verkenners van de prins zijn erachter gekomen dat de Grijsslag in een val is gelopen en belegert is in een koboldburcht – nummer 34 volgens de dwergentelling om precies te zijn; de Bruinvoorde. Als de helden hem redden kan hij hen vast helpen. De burcht kan van onder bereikt worden via een oude dwergentunnel, onderdeel van de Steenwegen. Dit kan een troef zijn.
Voordat ze echter op weg gaan heeft Bíta nog een date met Pedro, een handelaar uit Garðarríki. Pedro is erg flamboyant. Bíta bijzonder verleidelijk. Ze weet kortingen op magische voorwerpen te verkrijgen in ruil voor een toekomstige “nacht onder de sjterren…” zoals Pedro het noemt. Pedro zal de wapens door een huurling – Gustavo de Establiero – achter hen aansturen.
De volgende morgen gaan de helden samen met wat huurlingen op weg. Bíta, goblim sprekend, weet samen met Kamak een goblinpatrouille voor de gek te houden. ’s Nachts echter opent zich de kleine kloof waarin ze slapen, kort nadat de ingang door een reuzenrots is dichtgesmeten. Een gevecht volgt. De helden winnen, maar de huurlingen sneuvelen, en de golbins druipen voor het moment af.

EINDE VERSLAG

Sessie 4

Norn Lars_Nooij