Sessie 2

Sessieverslagen

De verzonken Dwergenburcht

Aanwezig: DM (Lars), Merethril (Jonathan), Vængr (Tom), Roswyn (Loes), Gunnhilda (Iris)
Afwezig: Kamak (Niels), Bíta (Lucy)

De helden verslaan met enige moeite de reptielwezens die de ingang tot het grottencomplex bewaken. Ze horen hierbij een gnoom lachen, maar zien deze niet. Enkele van de reptielwezens ontsnappen de grotten in; de helden zien deze niet meer terug.

Twee van de reptielen geven zich over; de helden dwingen hen hun gids te zijn. Een korte tocht door de grotten brengt ze tot een muur van oude dwergse maak. De muur is op één punt doorbroken als door ruwe pikhouwelen. Er is licht door een vreemd soort metaal dat in een band midden op de muur zit. In een hoek schittert iets, dit blijkt een blob te zijn die de helden besluiten te negeren.

De reptielwezens zijn bang om het complex te betreden.

In een hoek van een andere gang verschijnt er ineens een dwergengezicht in de muur; het blijkt een pratende deur te zijn. De dwerg vertelt de helden wat informatie, stelt hen raadselachtige vragen en zwaait open: enkele voorwerpen worden gevonden in deze oude voorraadkamer. Raadselachtige gaten – gevuld met stof en splinters – in de muur verraden op termijn de plek waar een trap eens naar boven leidde. De gnoom, Roswyn, klimt op de rug van de druïde Vængr omhoog en verdwijnt in een verborgen tunnel, die prompt dichtslaat.

De anderen manoeuvreren zich langs een gebroken deur en diepe gaten een controlekamer in. Volgens het dwergenhoofd zou dit het waterpompsysteem van het oude dwergenrijk – reeds 1000 jaar geleden gevallen – moeten besturen. Ondertussen klinken er zeer akelige geluiden uit de verborgen schacht waarin de gnoom zich bevindt. Merethril dumpt de reptielwezens in een diepe put.

Merethril, Gunnhilda en Vængr breken door een lastige magische val heen. Er zijn gekleurde vakjes en telkens vallen er platen uit de vloer weg in een schier bodemloze put. De druïde valt. Merethril en Gunnhilda weten de pompen aan te krijgen: de gnoom spoelt uit de schacht!

Vængr valt zeer ver de diepte in, maar weet zich in de vorm van een grijze reuzeneekhoorn in een nis te bewegen. Daar zit hij dan. Er ligt het skelet van een dwergenvrouw met een pikhouwel in haar benige hand, en verder is er een portaal. Dit portaal heeft een opening waar een oud muntje van het dwergenrijk in lijkt te passen. Helaas heeft Merethril het zakje met deze muntjes – gevonden in de voorraadkamer – bij zich. Aiaiai.

De andere helden besluiten het complex te verlaten en begeven zich weer op de weg naar Valborgina. Ze zien dat de rivier weer enigszins stroomt.

EINDE VERSLAG

Sessie 2

Norn Lars_Nooij