Sessie 19

Sessieverslagen

Il mio palazzo..

Aanwezig: Bíta (Lucy), Fela (Sanne), Særwen (Lisa), DM (Lars)
Afwezig: Kamak (Niels), Vængr (Tom) / Merethril

Aan het begin van de sessie bevinden de helden zich nog vlak bij het door il bombe vernietigde dorp; er is brand uitgebroken door de explosie. De helden weten niet goed wat ze moeten doen, en het vuur nadert snel. Eerst is Særwen – nu ontwaakt – even woest op Bíta. Vervolgens besluiten ze te vluchten; het vuur ontwikkelt zich te snel en fel om te blussen, en het bedreigde bos lijkt een afgesloten gebied te vormen. Ze binden één paard onder het varken Grote Dikke, en zetten Kamak en Vængr op de andere varkens. Zelf gaan ze met Pedro te paard op weg. De varkens vliegen, tot frustratie van de bezorgde damens, één kant op, terwijl zij door Pedro elders heengeleid worden. Pedro vraagt hen hem te vertrouwen. Hij knipt met zijn vingers en ze kunnen niet meer zien. Wanneer Fela en Bíta teveel klagen ontneemt hij ze met een volgende knip van de vingers ook de stem. Særwen stelt hem vele vragen, die hij joviaal beantwoordt. Hij beweert dat ze naar zijn Palazzo in een grot gaan, waar hij al lang niet geweest is. “Het isj niet ver!” Ze hebben de impressie dat ze met immense snelheid reizen. Plots hebben ze het idee met een schok te landen, en hun zicht keert weer. Ze bevinden zich in een afgesloten grot, midden in een berg. Voor hen is een uitgehouwen wand en deur. Pedro meldt dat de heren en varkens er reeds zijn, en doet de deur voor hen open. Ze gaan naar binnen. Vængr en Kamak zijn er inderdaad al, maar hebben iets verkeerds gegeten en vluchten naar de luxueuze marmeren beerputten in een aangrenzende kamer.
Pedro verdwijnt zingend naar de keuken door een verdwijnende deur. Hij keert weer met een linzentoren voor Bíta, een prachtige spinaziezee en aardappelkust voor Særwen, en een in een mango uitgehouwen fruitige dwergenburcht voor Fela. Ze genieten. Pedro beantwoordt alle vragen ontwijkend, en valt – na hen drankjes gebracht te hebben – even in slaap na wat frambozenlikeur te hebben gedronken. Særwen onderzoekt nu de toiletten en prent zich de plaatjes van een ontklede Pedro in de damenswc goed in. Ook ontdekt ze een herenwc met daarin afbeeldingen van Bíta in bijzondere omstandigheden. Hier drukt ze op een knopje en komt uit in een tempel; licht vlamt op, er is een groot beeld van Þór, en vage reliëfs op de muren. In een nis bevinden zich een bed en een standbeeld van Pedro en Bíta. Ze keert terug. Pedro wordt wakker en zegt naar bed te gaan. De helden verkennen nu de kamer beter en ontdekken vele losse stenen. Deze trekken ze er voorzichtig uit. Ze vinden frambozenlikeur, een brief aan Bíta, Publius Scriptor, goudstukken, en Ranke de Vries. De helden begrijpen niet waar Pedro zijn kracht vandaan haalt, en vragen de staf of hij een splinter bezit. “Nee.”
Ze vertrekken nu uit de kamer, op zoek naar de snurkende Pedro. Ze zien een gang met vele deuren, die ze openbreken met thievery. Ze horen een blaasbalgachtig geluid, als van een allesverterende klodder slijm, een muirdriss. Ze vinden echter eerst een martelkamer met daarin het skelet en brilletje van Patrick Sims-Williams; een kamer achter occulte deur die naar een andere wereld lijkt te leiden, waaruit een Mind Flayer treedt. Ze vluchten nu snel Pedro’s badkamer in. De Muirdriss (het slijmmonster, de blub als het ware) en de Mind Flayer proberen de deur open te breken. Pedro doet de slaapkamerdeur open en laat Bíta binnen. Hij vertelt haar vol overtuiging dat de heldinnen niet in gevaar zijn; hij gelooft dat de wezens slechts illusies zijn, en begint Bíta te masseren. Ondertussen vechten Fela en Særwen een wanhopige strijd op leven en marteldood; de deur is opengebroken, maar ze hebben de badkuip er tegenaan gezet. De blub sijpelt echter door het putje heen! Fela gebruikt een krachtige spreuk om de blub achteruit te duwen. Een groot succes! De blubbermassa valt over de Mind Flayer heen, en begint hem tevreden te verteren. De blub trekt zich terug.
Pedro doet nu de deur open en pleit overtuigend zijn onschuld. Hij is moe en wil weer gaan slapen, maar verwijst knipogend Bíta naar de tempel onder de wc, waar een beeld van hem zou staan. Særwen gaat vast naar bed, maar Bíta en Fela gaan op onderzoek. Ze ontdekken dat de reliëfs nu oplichten! Ze zien Þór, die zijn hamer stukslaat op de wereld, zijn evenwicht verliest en in het oosten ter aarde stort. Hij landt op zijn hoofd. Wanneer hij opstaat ziet hij eruit als Pedro.

EINDE VERSLAG

Sessie 19

Norn Lars_Nooij