Sessie 1

Sessieverslagen

Welkom in Valborgina!

Aanwezig: Kamak (Niels), Gunnhilda (Iris), Roswyn (Loes), Vængr (Tom), Bíta (Lucy), DM (Lars), Merethril (Jonathan)

De helden zijn allen naar Valborg – de hoofdstad van de Ostmark en zetel van Baron Sverker – gekomen om het regionale lentefeest bij te wonen. Merethril de elf is op zoek naar handelaren uit Garðarríki, waar hij in het verleden veel gewerkt heeft, en hoopt hen in deze grensstad te vinden. Bíta en Vængr zijn meegekomen met een kleine delegatie van Wisselaars en wensen hun stam te wreken op de trollen en kobolden van het nabijgelegen Útgarðr. Bíta zoekt een leger. De naar eigen zeggen meer realistische Vængr hoopt er met name op ervaren trollenjagers te consulteren. De gnoomse skald Roswyn is nog altijd verbitterd over het lot van haar ouders en reist richting het diepe dwergenrijk, hetgeen in de Ostmark aan Norn grenst. Gunnhilda is met een reisgezelschap mee naar het feest gekomen. Kamak de afvallige Jotuntrua – een paladijn in dienst van Thór – is een werkloze huurling en hoopt werk te vinden.

Naast de helden zijn er vele anderen op het feest afgekomen. Zo zijn er drie druk in het Garamba – de taal van Garðarríki – pratende handelaren, getooid met respectievelijk een fez, een tulband en een snor met sik. Ook zijn er drie rijke dwergen met baarden die zelfs vanuit het zadel tot op de grond rijken met hun escorte en waren vanuit het dwergenrijk gekomen. Verder zijn er vele goðar – de hoofden, de regionale elite als het ware –met hun thingmannen verschenen.

Het is nog enkele dagen voor het feest zou moeten beginnen als er ineens, vroeg in de morgen, een groot probleem blijkt te zijn. Tot ieders verbazing is plots de lokale rivier opgedroogd en de centrale fontein van het feestveld staat droog. Een bijzonder slecht voorteken. Ten midden van de toenemende onrust in het kamp proberen de wachten – sinds deze morgen ineens in volledige wapenrusting gekleed – de orde te handhaven. Al snel verschijnt sergeant Edgar ten tonele: hij doet een oproep aan alle dapperen om tegen een flinke vergoeding op expeditie te gaan naar de hooglanden, alvorens zijn mannen te bevelen het fontein-veld te ontruimen. De helden – op Bíta na – gaan op dit voorstel in. Edgar vertelt hen dat de rivier vermoedelijk geblokkeerd is door de moeraswezens – een primitief volk – uit de hooglanden en instrueert hen de blokkade op te heffen. In ruil voor deze diensten zullen ze 50 goudstukken de man, een ereplaats op het feest en een audiëntie met de baron krijgen. Merethril weet door slim onderhandelen zijn persoonlijke beloning aanzienlijk te verhogen.

De helden gaan onder begeleiding van de verkenner Thorvík op pad en bereiken tegen het middaguur het hoogland. Ze hebben ondertussen vernomen dat er recentelijk een volledige patrouille is verdwenen in deze moerassen en dat de baron op het moment meerdere groepen eropuit heeft gestuurd om deze patrouille terug te vinden. Thorvík probeert nu terug te keren naar de vallei, maar besluit na het horen van enkele enge geluiden op het pad bij de helden te blijven. Hij heeft er geen weet van dat deze geluiden in feite door Roswyn getoverd waren in een poging hem bij de groep te houden.

Na enkele uren lopen – waarbij de groep een runensteen met dwergenrunen tegenkwam en het hen opviel dat het pad steeds nauwer en drassiger werd – stuiten de helden op een groot meer, waarin het pad verdwijnt. Vlakbij horen ze stemmen van moerasreptielen en een gnoom. Gunnhilda wordt vooruit gestuurd op verkenning en ziet vier reptielen bij een vuur voor de opening van een grot zitten. De gnoom is onzichtbaar.

Al snel breekt de strijd los. Gifsperen vliegen. Een reptiel valt. De gong wordt geslagen en de druïde is gewond. Spanning.

EINDE VERSLAG

Sessie 1

Norn Lars_Nooij