Harkenwolde

De Lijst

Harkenwolde is één van de meest oostelijk gelegen delen van de Ostmark van het koninkrijk Norn. Het is een relatief laaggelegen dal en ligt wat ten oosten van wat men meestal als het grensgebergte van Norn ziet.

Het is een gebied van heuvels en velden, omgeven door bergen in het noorden en westen en bossen in het zuiden. Rivieren doorkruisen het gebied van west naar oost. In het midden vindt men Albrugge, alwaar de enige brug van betekenis over de rivier ligt. In het westen, nabij de moerassen, ligt een dorpje, evenals in het oosten, waar het land overgaat in heuvels. In het zuiden wonen de meeste mensen en vindt men ook het kasteel van de lokale baron. Elk van de dorpen wordt bestuurd door een goði – een traditioneel heer – maar de baron bestuurt het gebied namens de gouverneur van de Ostmark.

Tegenwoordig is er weinig over van Harkenwolde. De IJzeren Cirkel maakt er de dienst uit, de baron is dood, Albrugge tot de grond toe afgebrand en de meeste bewoners van het gebied zijn gevlucht en maken nu deel uit van het leger van Þeodred Langhand.

Harkenwolde

Norn Lars_Nooij