Siwaz de 'Grote'

Grootvorst van Þórbardin, Prins van Kezem-Dubel

Description:
Bio:

Siwaz__banner.jpg

De langbaardige, vrijgevige en ambitieuze Siwaz – erfprins van de Dwergenclan die eens te Kezem-Dubel leefde – is er met behulp van de helden in geslaagd de verdeelde Dwergen van Þórbardin, de Laatste Dwergenburcht, onder zijn heerschappij te verenigen.

In zijn jonge jaren werd hij wel eens honend ‘Siwaz de Grote’ genoemd door zijn vijanden, die zijn ambitie voor arrogantie zagen. Nu hij er meer recht op heeft is de naam blijven plakken.

De helden zijn tegenwoordig zijn bijzondere gezanten, met een grote vrijheid van handelen. Zelf leidt hij vanuit de bergveste de Dwergenlegioenen die voor het eerst in generaties uitrukken voor de glorie van het Rijk van Hamer en Steen.

Afstamming

Siwaz is een Dwerg van middelbare leeftijd en heeft al ruim 150 winters gezien. Zijn baard is lang en zijn gewaad rijk en zwaar. Vanonder borstelige wenkbrauwen beziet hij de wereld met scherpe blik. Hij is de kleinzoon van de beroemde Prins Gutlans Ravenslag, die sneuvelde toen Siwaz nog een jonge knaap was. Gutlans viel met zijn schare in een wanhopige poging de onderaardse voorburcht Halmar te verdedigen tegen een overweldigende Svartálf-aanval. De verdediging faalde, maar zijn dood – zo zingen de skalden beneden de berg – gaf de overige troepen de tijd die nodig hadden om de lang niet gebruikte verdedigingswerken van Þórbardin zelf in werking te stellen en stelling te nemen bij de Onderpoort. Zodoende wist men de finale nederlaag te voorkomen.

Fuldan de Stille, Gutlanszoon, de vader van Siwaz, was geen krijger en won weinig eer. Hij dronk veel en sprak weinig, tot frustratie van velen. Hij stierf in een incident, één van de vele ‘ongelukken’ die zich voltrekken onder de adel van het door intrige verscheurde Þórbardin. Siwaz verenigt volgens velen de kalme blik van zijn vader met de koppigheid van zijn grootvader en is de meest ambitieuze telg van zijn geslacht sinds de val van Kezem-Dubel, eeuwen geleden.

Siwaz de 'Grote'

Norn Lars_Nooij