Bíta

Gepassioneerde wisselaar op zoek naar wraak

Description:
Bio:

In haar jeugd zwerfde Bíta vaak rond in de wildernis, opzoek naar kleine prooien, avontuur, of onontdekte plekjes. Wat ze zag nadat ze op een dag terugkeerde van haar ronddolen, zou haar leven voor goed veranderen. Haar dorpje stond in vuur en vlam, dode wisselaars bezaaiden de straten, en in alle chaos renden wild lachende goblims rond, zwaaiend met hun morgensterren en lelijke dolken en zwaarden. Bíta hield zich verscholen totdat het voorbij was, en legde toen alles en iedereen dat ze kende op een grote brandstapel.

Met alleen haar kleding en basis uitrusting als bezittingen, gaat Bíta opnieuw de wildernis is. Deze traumatische ervaring ontsteekt in haar een fascinatie voor vuur, en in het bijzonder zijn kracht. Na veel experimenteren lukt het haar om een Fey op te roepen, die aan haar de krachten van vuur ontleent.

Op een dag ontmoet Bíta in de wildernis een andere wisselaar uit het dorp, een gebeurtenis die ze niet gedacht had ooit mee te maken. Ze raakt bevriend met deze Vaengr, en ze gaan samen op pad. Bíta wil nog maar een ding in haar leven: wraak nemen op de Goblims. Ze gaat met Vaengr naar het lentefeest in de Ostmark, op zoek naar krijgers die haar willen helpen.

Aldaar komt ze al snel in een bonte groep avonturiers terecht, waarmee ze (in wisselende samenstelling) Norn door rijst. Ook ontmoet ze daar de Gardarikaanse handelaar Pedro, waar ze na een ondoordachte flirt niet meer vanaf komt.
Het lukt Bíta om de groep voor haar zaak te winnen, en ondanks een aantal onbelangrijke afleidingen, komt het doel steeds meer in zicht. De goblims blijken onderdeel te zijn van een grote organisatie, de Ijzeren Cirkel, en het is in ieders belang die te verwoesten.

Tussendoor is Bíta verloofd met Pedro, die eigenlijk de gevallen god Thór blijkt te zijn.

Bíta

Norn Loepsie